
Tallegrens granskott- & maskrosmarmelad
En lite annorlunda och skogig marmelad som är perfekt både som ge-bort-present, att servera gästerna som snackis till ostbrickan eller bara njuta av själv på mackan.
En söt & syrlig smak av det vilda
Ingredienser:
- Granskott, 4 dl.
- Maskrosblommor 3 dl (utan grönt, dvs enbart den gula blomman).
- Citron, 1 st – zest och saft (är dom köpta i nät så är dom troligen små, ta då 2 å tänk på att välja ekologiska – om inte så skippa zesten).
- Syltsocker, 5 dl.
- Vatten, 4 dl.
Gör så här:
- Blanda allt i kastrullen.
- Koka upp, rör om kontinuerligt och låt puttra på bra i 5-6 minuter.
- Häll över på väl rengjorda burkar och låt kallna/stelna.
Mumsi mumsi!
Läs även: Maskros – solen, månen & stjärnorna
