Tallegrens granskott- & maskrosmarmelad

En lite annorlunda och skogig marmelad som är perfekt både som ge-bort-present, att servera gästerna som snackis till ostbrickan eller bara njuta av själv på mackan.

En söt & syrlig smak av det vilda

Ingredienser:

  • Granskott, 4 dl.
  • Maskrosblommor 3 dl (utan grönt, dvs enbart den gula blomman).
  • Citron, 1 st – zest och saft (är dom köpta i nät så är dom troligen små, ta då 2 å tänk på att välja ekologiska – om inte så skippa zesten).
  • Syltsocker, 5 dl.
  • Vatten, 4 dl.

 

Gör så här:

  1. Blanda allt i kastrullen.
  2. Koka upp, rör om kontinuerligt och låt puttra på bra i 5-6 minuter.
  3. Häll över på väl rengjorda burkar och låt kallna/stelna.

Mumsi mumsi!

Läs även: Maskros – solen, månen & stjärnorna.

Fler skogiga & läckra recept:

Prenumerera på estote|Tallegren!

Senaste nytt direkt i din inkorg.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Hot stuff logo

Gör din egen rosenlikör - fantastiskt god som den är och dessutom perfekt

Njut av smaken från sommargrill även under kallare tider. Smoked Salt Flakes eller

Välkommen till violens förtrollande värld, en blomma som inte bara är en fröjd

Tänk dig en växt som kan växa 10 cm per dag, har rötter