Tallegrens granskott- & maskrosmarmelad

En lite annorlunda och skogig marmelad som är perfekt både som ge-bort-present, att servera gästerna som snackis till ostbrickan eller bara njuta av själv på mackan.

En söt & syrlig smak av det vilda

Ingredienser:

  • Granskott, 4 dl.
  • Maskrosblommor 3 dl (utan grönt, dvs enbart den gula blomman).
  • Citron, 1 st – zest och saft (är dom köpta i nät så är dom troligen små, ta då 2 å tänk på att välja ekologiska – om inte så skippa zesten).
  • Syltsocker, 5 dl.
  • Vatten, 4 dl.

 

Gör så här:

  1. Blanda allt i kastrullen.
  2. Koka upp, rör om kontinuerligt och låt puttra på bra i 5-6 minuter.
  3. Häll över på väl rengjorda burkar och låt kallna/stelna.

Mumsi mumsi!

Läs även: Maskros – solen, månen & stjärnorna

Prenumerera på estote|Tallegren!

Senaste nytt direkt i din inkorg.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Hot stuff logo

  Världens fetaste Elvis-imitatör - Presleys okända kärleksbarn? Pete Vallee är en av många imitatörer

Världens galnaste konstnär brukar han kallas; Salvador Dali. Många känner till hans bilder

Tänk dig en växt som kan växa 10 cm per dag, har rötter

En riktig kultklassiker har den blivit, Pucko. Idag något av en självklarhet i