Tallegrens granskott- & maskrosmarmelad

En lite annorlunda och skogig marmelad som är perfekt både som ge-bort-present, att servera gästerna som snackis till ostbrickan eller bara njuta av själv på mackan.

En söt & syrlig smak av det vilda

Ingredienser:

  • Granskott, 4 dl.
  • Maskrosblommor 3 dl (utan grönt, dvs enbart den gula blomman).
  • Citron, 1 st – zest och saft (är dom köpta i nät så är dom troligen små, ta då 2 å tänk på att välja ekologiska – om inte så skippa zesten).
  • Syltsocker, 5 dl.
  • Vatten, 4 dl.

 

Gör så här:

  1. Blanda allt i kastrullen.
  2. Koka upp, rör om kontinuerligt och låt puttra på bra i 5-6 minuter.
  3. Häll över på väl rengjorda burkar och låt kallna/stelna.

Mumsi mumsi!

Läs även: Maskros – solen, månen & stjärnorna

Hot stuff logo

Filmaren Tatia Pilieva har fångat intimiteten och värmen som uppstår när helt främmande

    "Send Me Home" är en 360º film gjord för dator och mobil

Cinema estote Den galopperande detektiven, Dum & dummare, The Mask, Liar Liar, The

Njut av smaken från sommargrill även under kallare tider. Smoked Salt Flakes eller