Mjölksyrning med Brigid Lefevre

Trendigt, supernyttigt och inte är det svårt heller! Här får du en introduktionskurs i mjölksyrningens ädla konst.

Hälsosam konservering

Mjölksyrning och fermentering är två ord om samma sak, en urgammal konserveringsmetod som kortfattat innebär
matlagning med mikroorganismer.

Hälsofördelarna med att mjölksyra/fermentera är flera; dels bevarar du alla näringsämnen, vitaminer och mineraler och dessutom anses mjölksyrebakterierna vara bra för tarmfloran.

Mjölksyrning med klass

Lär dig av någon som kan; Brigid LeFevre har över 15 års erfarenhet av att odla och mjölksyra grönsaker. I den här kursen får du lära dig att laga till tre gudomligt goda och superenkla inläggningar: Blandade grönsaker, rödbetor-blomkål och sist men inte minst gurkmeja-blomkål.

Lär dig mjölksyra med Brigid LeFevre.

Ps. Mjölksyrar du till barn kan du anpassa recepten genom att skippa lök och vitlök och möjligen minska lite på saltet.

Bon Appetit!

Prenumerera på estote|Tallegren!

Senaste nytt direkt i din inkorg.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Hot stuff logo

Löktrav, är en av naturens små goda. Med sin diskreta närvaro i skuggiga

Hej kaffemoster! Nu finns fin fina argument för att sitta och jobba på

Sommargyllen, "Barbarea vulgaris" är en flerårig ört som tillhör familjen Brassicaceae vilket betyder