Mjölksyrning med Brigid Lefevre

Trendigt, supernyttigt och inte är det svårt heller! Här får du en introduktionskurs i mjölksyrningens ädla konst.

Hälsosam konservering

Mjölksyrning och fermentering är två ord om samma sak, en urgammal konserveringsmetod som kortfattat innebär
matlagning med mikroorganismer.

Hälsofördelarna med att mjölksyra/fermentera är flera; dels bevarar du alla näringsämnen, vitaminer och mineraler och dessutom anses mjölksyrebakterierna vara bra för tarmfloran.

Mjölksyrning med klass

Lär dig av någon som kan; Brigid LeFevre har över 15 års erfarenhet av att odla och mjölksyra grönsaker. I den här kursen får du lära dig att laga till tre gudomligt goda och superenkla inläggningar: Blandade grönsaker, rödbetor-blomkål och sist men inte minst gurkmeja-blomkål.

Lär dig mjölksyra med Brigid LeFevre.

Ps. Mjölksyrar du till barn kan du anpassa recepten genom att skippa lök och vitlök och möjligen minska lite på saltet.

Bon Appetit!

Hot stuff logo

Brännässla (Urtica dioica) är en art i familjen nässelväxter. Namnet nässla kommer från latinets urtica som härstammar från uro

Filmen "Bohemian Rhapsody" berättar om Queens historia och en kort dokumentär som handlar

Något av det trendigaste man kan dricka!!! Vi pratar kombucha; drycken som säljs

Maskrosor lär ha funnits i 30 miljoner år. Maskrosor öppnar sig för att hälsa