Magiskt vissen blomsterkonst

Rebecca Louise Laws konstverk är gjorda av material hämtade från naturen med fokus på blommor och växter där det fysiska och sensuella spelar med förhållandet mellan människa och natur. Law har en passion kring naturlig förändring och bevarande, något som blir tydligt när hennes verk utvecklas i takt med hur naturen förändrar den och därigenom skapar en alternativt uttryck.

The Journey (ca 13 min).

Rebecca har sin bas i London men har ställt ut på många platser i världen. Bland annat har hon ställt ut på ‘The Flower Garden Display’d’, (The Garden Museum, London), ‘The Grecian Garden’ (Onassis Cultural Centre, Aten), ‘Outside In’ (Times Square, New York) och ‘The Beauty of Decay’ (Chandran Gallery, San Francisco). Law’s verk har även ställts ut på  the Royal Academy, Victoria & Albert Museum liksom i Frankrike, Italien och Tyskland.

Kortfilmen Death of Albine

Death of Albine är ett samarbetsprojekt mellan Rebecca Louise Law och Found Studio, vilken i delar är inspirerad av ”Abbé Mourets felsteg” av Emile Zola. En roman som handlar om förbjuden kärlek och utforskar affären mellan en ung präst och en oskyldig flicka, Albine. När hon blir övergiven av sin älskare rasar Albines värld ihop. Hon samlar blommor från trädgården där paret fullbordade sin kärlek, hon gör en dödsbädd som hon lägger sig i för att överlämna sig till döden.

Kortfilmen ”Death of Albine” (ca 8.30 min).

Om Émile Zola
Émile Zola (1840-1902) var en fransk författare och journalist. Han var naturalismens förgrundsfigur och en av de mest utgivna, översatta och kommenterade författarna i världen. Émile Zola var för övrigt nominerad till det första Nobelpriset i litteratur 1901 och stod som första namn på Svenska Akademiens nobelkommittés lista över de föreslagna kandidaterna.

Prenumerera på estote|Tallegren!

Senaste nytt direkt i din inkorg.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Hot stuff logo

    Recept: Princesskorpor (ca 75 skorpor) Ingredienser: 7 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk kardemummakärnor 0,5 g saffran 1.5

Cinema estote     Back to the Moon är en hyllning till den banbrytande

Brännässla (Urtica dioica) är en art i familjen nässelväxter. Namnet nässla kommer från latinets urtica som härstammar från uro

Svenskarna är unika: Aldrig tidigare har så många inlett nya kärleksrelationer på äldre