Parkslidesaft: Invasiv trendig törstsläckare

Upptäck hemligheterna bakom den trendiga parkslidesaften och lär dig hur du enkelt tillverkar din egen unika sommardryck. Denna guide avslöjar hur du kan förvandla en invasiv växt till en läcker och hållbar saft som imponerar på både familj och vänner.

Recept: Egen parkslidesaft på 5 enkla steg

Parkslidesaft är underbar som törstsläckande saft, som kolsyrad soda eller som bas för en kylande sorbet eller varför inte att bjuda på som vild cocktail. Ett annat coolt tips är också att frysa den till isbitar för en lyxig touch i drinken.

 

Recept

Ingredienser

  • 1 kg färska parkslide-skott
  • 2 liter vatten
  • 6 dl socker
  • 1 citron (saft och skal – se till att så lite som möjligt av det vita på skalet kommer med då det är bittert)

Ingredienser till parkslidesaft i gryta. Bild: © Estote Af Tallegren.

Steg-för-steg guide:

  1. Förbered parkslide: Skär ner till 3-4 cm stora bitar och och skölj av skotten.
  2. Koka saften: Sjud parkslide med vatten och citron i 15-20 minuter.
  3. Sila och söta: Filtrera vätskan och tillsätt socker efter smak.
  4. Smaksätt: Experimentera med vanilj eller mynta för en unik twist.
  5. Servera: Späd med vatten eller kolsyra för en uppfriskande dryck.

Genom att ta tillvara på denna invasiva växt kan du njuta av dess unika smak samtidigt som du bidrar till att skydda våra ekosystem. Testa själv – det är både gott och givande!

Läs mer om att plocka parkslide och få smarriga recept på parkslidepaj och parkslidecurd:

Parkslide: Den sura invasionen

Prenumerera på estote|Tallegren!

Senaste nytt direkt i din inkorg.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Hot stuff logo

Pernilla Andersson, Erik Ohlsson i Millencolin och Lisa Miskovsky och pratar om fiske,

    Recept: Princesskorpor (ca 75 skorpor) Ingredienser: 7 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk kardemummakärnor 0,5 g saffran 1.5

Njut av smaken från sommargrill även under kallare tider. Smoked Salt Flakes eller

Filmen "Bohemian Rhapsody" berättar om Queens historia och en kort dokumentär som handlar