Tallegrens granskott- & maskrosmarmelad

En lite annorlunda och skogig marmelad som är perfekt både som ge-bort-present, att servera gästerna som snackis till ostbrickan eller bara njuta av själv på mackan.

En söt & syrlig smak av det vilda

Ingredienser:

  • Granskott, 4 dl.
  • Maskrosblommor 3 dl (utan grönt, dvs enbart den gula blomman).
  • Citron, 1 st – zest och saft (är dom köpta i nät så är dom troligen små, ta då 2 å tänk på att välja ekologiska – om inte så skippa zesten).
  • Syltsocker, 5 dl.
  • Vatten, 4 dl.

 

Gör så här:

  1. Blanda allt i kastrullen.
  2. Koka upp, rör om kontinuerligt och låt puttra på bra i 5-6 minuter.
  3. Häll över på väl rengjorda burkar och låt kallna/stelna.

Mumsi mumsi!

Läs även: Maskros – solen, månen & stjärnorna.

Fler skogiga & läckra recept:

Prenumerera på estote|Tallegren!

Senaste nytt direkt i din inkorg.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Hot stuff logo

Världens bästa (pop-)punklåt: Ça plane pour moi - en märklig historia fylld av

Granskottssnaps är en svensk klassiker som fångar skogens fräschör i varje droppe. Traditionen

Hennes bok inspirerade till filmen “Avatar”, över 5.5 miljoner har sett hennes föreläsning.

Kan ett enkelt löv bli ett mästerverk? För den japanska konstnären Lito är