Tallegrens granskott- & maskrosmarmelad

En lite annorlunda och skogig marmelad som är perfekt både som ge-bort-present, att servera gästerna som snackis till ostbrickan eller bara njuta av själv på mackan.

En söt & syrlig smak av det vilda

Ingredienser:

  • Granskott, 4 dl.
  • Maskrosblommor 3 dl (utan grönt, dvs enbart den gula blomman).
  • Citron, 1 st – zest och saft (är dom köpta i nät så är dom troligen små, ta då 2 å tänk på att välja ekologiska – om inte så skippa zesten).
  • Syltsocker, 5 dl.
  • Vatten, 4 dl.

 

Gör så här:

  1. Blanda allt i kastrullen.
  2. Koka upp, rör om kontinuerligt och låt puttra på bra i 5-6 minuter.
  3. Häll över på väl rengjorda burkar och låt kallna/stelna.

Mumsi mumsi!

Läs även: Maskros – solen, månen & stjärnorna.

Fler skogiga & läckra recept:

Prenumerera på estote|Tallegren!

Senaste nytt direkt i din inkorg.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Hot stuff logo

Hennes bok inspirerade till filmen “Avatar”, över 5.5 miljoner har sett hennes föreläsning.

Vad har AC/DC gemensamt med ABBA och svenska dansband? Varför bär Angus Young

Tusensköna (Bellis perennis) är en symbol för kärlek och romantik. Den har också

Runt 1965 anlitades den världsberömda stjärnan Orson Welles av reklambyrån J. Walter Thompson