Alla snackar om: Hur träd pratar med varandra

Cinema estote svensk text

Suzanne Simard storsäljande bok “Allt jag lärt mig av träden” inspirerade James Cameron till filmen “Avatar” (the Tree of Souls) och över 5.5 miljoner har sett hennes föreläsning “Hur träd pratar med varandra”, och om det inte vore nog så har nu har skådisarna Jake Gyllenhaal och Amy Adams produktionsbolag köpt rättigheterna till att filmatisera Simards självbiografiska bok…

Suzanne Simard under sina kära träd.

Suzanne Simard är professor i skogsekologi vid universitetet i British Columbia.

Hennes 30-åriga forskning i kanadensiska skogar har lett till en häpnadsväckande upptäckt – träd pratar, ofta och över stora avstånd.

Succéföreläsningen som öppnar ögonen

Föreläsningen “Hur träd pratar med varandra” som du kan se nedan ligger till grund för hennes bok “Finding the mother Tree” som blivit en storsäljare världen över. Boken kom i svensk översättning 2022 med titeln “Allt jag lärt mig av träden”. Lär dig mer om trädens harmoniska men komplicerade sociala liv och var beredd på att börja se naturen med andra ögon.

Tid: 18.10 min.

Det finns inget ögonblick för litet i världen. Inget ska gå förlorat. Allt har ett syfte, och allt är i behov av vård. Det här är min trosbekännelse.

Suzanne Simard

Hot stuff logo

Gör din egen rosenlikör - fantastiskt god som den är och dessutom perfekt

Detta är berättelsen om passionerad kärlek, svek, sexuella orgier, galenskap och ett livslångt

Klart knasig, å den fastnar som ett plåster; "Loppan" av bandet Gonks blev

En lite annorlunda och skogig marmelad som är perfekt både som ge-bort-present, att