Magnus Carlson får miljöpris på halv miljon

Weeping Willows sångare Magnus Carlson tilldelas 2024 års Art for the Globe Award.

Magnus Carlson blir den första att tilldelas miljöpriset som har en prissumma på 500 tusen kronor, detta för sitt ihärdiga arbete med att ”skapa ny energi för resan mot ett hållbart jordklot”.

Motivering:

”Med ett ständigt växande antal strängar på sin lyra bjuder multikonstnären Magnus Carlson publiken att följa med på en hållbarhetsresa. Ibland bjuder han på musik och sång förstärkt av en mikrofon, ibland skriver han med penna och ger ut en bok. Han bygger en bikupa för livsviktig pollinering och lekplatser för fler fiskar. Han pratar i tv och hörs på radio. Publiken växer!” ”Magnus lockar en ny publik för att lyssna på de stora miljöfrågorna. Han använder kulturens märkliga förmåga att beröra oss djupt inom oss, djupare än varningar och alarmerande rapporter kan göra.”Art for the Globe
Om Art for the Globe
Art for the Globe är ett nytt kulturpris som hyllar humanister, konstnärer och organisationer som stärker medvetandet kring en hållbar miljö. Den som grundat priset och tillika stiftelsen Art for the Globe är läkaren och konstsamlaren Johan Wallin som genom att auktionera ut hela sin samling med originalverk av samtida svenska konstnärer ska ge intäkter som innebär att man kan dela ut en prissumma på upp till en miljon kronor årligen.

Grattis säger af Tallegren och låter avsluta med Magnus Carlsons version av Tone Norum och Tommy Nilssons gamla dänga ”Allt som jag känner” från ”Så mycket bättre” 2016:

Magnus sommarprat hör du här:

 

Prenumerera på estote|Tallegren!

Senaste nytt direkt i din inkorg.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Hot stuff logo

Att inspireras av andra är grunden för att skapa något nytt. Denna artikel

Cinema estote     Vinnare av Guldbjörnen Berlin Filmfestival 2006. Publikens val och Brateks

Sandra Falkeborn blev utbränd och insåg att hon behövde förändra sitt liv. Hon

Gör din egen rosenlikör - fantastiskt god som den är och dessutom perfekt