Guerrilla Gardening: SF in Bloom

Shake baby, shake! – kärlekspar blomsterbombar San Fransiscos gator! Utrustade med parmesan-/sockerströare och leksaksvapen laddade med blomfrön anfaller dom fula platser i staden, gör den vackrare och hjälper bin och andra pollinerare som har svårt att hitta växter.

Shalaco & Phoenix om SF in Bloom. 

Plantering vid första dejten

Duon som kallar sig SF in Bloom, är Shalaco och Phoenix. För tio år sedan, på deras första date planterade en aloe vera ihop, och i samma veva började dom också så inhemska vildfrön lite här och där i stan, något som snabbt blev en vana och något som skulle växa sig större än dom kunde tänka sig…

Fröströare. Bild: Shalaco Studios.

Global succé

Paret började dokumentera och lägga ut sina “fröbombningar” på instagram och TikTok och gensvaret lät inte vänta på sig – snacka om succé: deras videos har idag över 40 miljoner visningar och SF in Bloom har blivit till något av en global planteringsrörelse. Man har till och med öppnat webbutik där man bland annat säljer parme… förlåt.: fröströare och vilda inhemska fröer.

Bild: Shalaco Studios.

Är du sugen på att spana in SF in Bloom på Insta och TikTok så ta en kik genom att klicka på länkarna nedan:

SF in Bloom på TikTok

SF in Bloom på Instagram

Och visst finns det “peace, love and understanding” i det som SF in Bloom gör, något som för tankarna till den gamla hippiedängan “If you’re going to San Fransisco, be sure to wear som flowers in your hair..” med Scott McKenzie” (klicka om du vill lyssna och fortsätt samtidigt att utforska estote!).

Spotify

Hot stuff logo

Nyttigare läsk får man leta efter: Full av vitaminer och mineraler och dessutom

Trendigt, supernyttigt och inte är det svårt heller! Här får du en introduktionskurs

Vill du känna dig kraftfullare? Se då till att boosta dig med rätt

Det bjuds på svensk reklamnostalgi av stora mått när vi fokuserar på den