Lady Silver

Lady Silver – ålder är bara en siffra

Vi är inte äldre än vi gör oss, något som verkligen stämmer in på Anita Looström, som jobbar som så kallad oldfluencer. Vid 80-års ålder blev hon ansiktet utåt för Samsung och deras julkampanj. Allt började med att Anita började använda sociala medier och gick med i en hopprepsgrupp för kvinnor över 60 år.

Det här är Anita Looström, 80 år. Det som gör henne unik är att just att hon jobbar som influencer. På Instagram kallar hon sig Lady Silver, @byladysilver. Anita älskar sitt jobb, träffa människor och att träna, något som hon gör fyra-fem gånger i veckan. Själv tycker hon att hon är ganska lik många andra aktiva 80-åringar och att ålder bara är en siffra.

En dam med silverhår

Historien har sin början i en hopprepsgrupp för kvinnor över sextio. Coachen för gruppen började nämligen lägga ut bilder på deltagarna på sociala medier för att visa att även äldre kan lära sig nya saker. Det här gav Anita mersmak. Hon insåg att det här var ett utmärkt sätt att inspirera och dela med sig av sin passion för träning och hälsa, Lady Silver föddes.

 

Namnet tyckte hon passade bra eftersom hon faktiskt är en dam med silverhår. Dessutom är det ett namn som sticker ut, något som är ett måste om man ska jobba som influencer. Hennes stora engagemang i sociala medier kom senare att leda till ett samarbete med Samsung som ansiktet utåt i deras julkampanj.

Jag är en kvinna i mina bästa år som älskar livet

Lady Silver

Anitas tips till fullvuxna

Hur gör man då för att leva ett lika aktivt liv som Anita? Först och främst ska man röra på sig flera gånger i veckan. Själv tränar hon yoga, styrketräning och dans. Träna gärna i grupp så får du tillfälle att träffa andra människor.

 

Sambandet mellan hälsa och mat är väldigt viktigt, speciellt när man tränar. Anita äter mycket grönsaker, proteiner och kolhydrater. Mer om att äta rätt för din ålder kan du hitta i vår artikel om mat och åldrande.

 

Sedan måste man hänga med och inspireras av dagens unga. Anita gör till exempel samarbeten med en av Sveriges största influencers,  Nellie Berntsson. Att Nellie bara är arton år gammal ser Anita bara som positivt, man är inte utanför bara för att man är gammal.

Lev livet och ta vara på dagen för då blir livet spännande när man vågar leva här och nu. Fokusera på det positiva i livet och dra lärdomar av motgångar.

Anita Looström

Kuriosa
Anita ”Lady Silver” Looström
Född: 1938
Yrke: F.d. barnmorska som nu lever livet som modell och oldfluencer
Bor: Stockholm
Motto: Lev idag!

Hot stuff logo

I den påsfria tidens era så är det billigt och extra miljövänligt att

  Världens fetaste Elvis-imitatör - Presleys okända kärleksbarn? Pete Vallee är en av många imitatörer

Nu kan du kombinera spänning och extremsport med tillfredsställelsen av en nystruken skjorta.

Cinema estote     Vinnare av Guldbjörnen Berlin Filmfestival 2006. Publikens val och Brateks