Sy nya kuddöverdrag

Sy trendiga kuddöverdrag

Att byta överdrag på soffkuddarna är väl något av det enklaste sättet att förnya sitt vardagsrum. Här kommer en beskrivning på hur man på ett väldigt enkelt sätt kan sy egna överdrag.

Lätt att göra själv

Hur många har inte stått där i heminredningsaffären och klämt på ett soffkuddsöverdrag och tänkt -Det här kan jag göra själv, hur svårt kan det vara? Ofta stannar det med tanken, men det är verkligen inte speciellt svårt. Det finns många fördelar med att sy egna överdrag, man kan välja vilket tyg man vill, man kan hitta en billig stuvbit och man kan sy om en gammal duk eller varför inte ett par jeans. Bara fantasin sätter gränser. Dessutom är det ett bra alternativ för både plånbok och miljö. Här ska vi visa ett av de enklaste sätten, ”örngottssättet”. Beskrivningen är anpassad till en standardinnerkudde som mäter 50 x 50 cm.

Gör så här:

1. Ett tyg är ofta mellan 140-150 cm brett, klipp en remsa som är 55 cm. Fålla kortsidorna.

2. Vik ihop remsan från båda hållen, tänk på att fållens avigsida ska vara utåt. Se till att den ihopvikta tygbiten är 55 x 55 cm.

3. Sy ihop de två sidor som är öppna. Vänd kudden så att avigsidan kommer inåt.

4. Om man vill lyxa till det lite så kan man sy en söm runt kanten så att kudden får ”vingar”. Sy i så fall en söm 1,5 cm in på kudden.

Kuddar beskrivning

Vill man vara riktigt pysslig kan man med fördel pimpa sin nya kudde med potatistryck. Läs mer här:

Testa ett klassiskt potatistryck för att skapa personliga kuddar, snygga diskhanddukar eller pimpa dina gardiner, fantasin sätter inga gränser
Hot stuff logo

Något av det trendigaste man kan dricka!!! Vi pratar kombucha; drycken som säljs

Äter du kvarg, proteinbars och andra proteinprodukter? Här kommer några sanningar som avslöjar

    Kommer klädindustrin att genomgå samma digitala revolution som musikvärlden? Kan ny teknologi

Pizzan må vara italiensk men något svenskare än pizzasallad får man leta efter.