Sy nya kuddöverdrag

Sy trendiga kuddöverdrag

Att byta överdrag på soffkuddarna är väl något av det enklaste sättet att förnya sitt vardagsrum. Här kommer en beskrivning på hur man på ett väldigt enkelt sätt kan sy egna överdrag.

Lätt att göra själv

Hur många har inte stått där i heminredningsaffären och klämt på ett soffkuddsöverdrag och tänkt -Det här kan jag göra själv, hur svårt kan det vara? Ofta stannar det med tanken, men det är verkligen inte speciellt svårt. Det finns många fördelar med att sy egna överdrag, man kan välja vilket tyg man vill, man kan hitta en billig stuvbit och man kan sy om en gammal duk eller varför inte ett par jeans. Bara fantasin sätter gränser. Dessutom är det ett bra alternativ för både plånbok och miljö. Här ska vi visa ett av de enklaste sätten, ”örngottssättet”. Beskrivningen är anpassad till en standardinnerkudde som mäter 50 x 50 cm.

Gör så här:

1. Ett tyg är ofta mellan 140-150 cm brett, klipp en remsa som är 55 cm. Fålla kortsidorna.

2. Vik ihop remsan från båda hållen, tänk på att fållens avigsida ska vara utåt. Se till att den ihopvikta tygbiten är 55 x 55 cm.

3. Sy ihop de två sidor som är öppna. Vänd kudden så att avigsidan kommer inåt.

4. Om man vill lyxa till det lite så kan man sy en söm runt kanten så att kudden får ”vingar”. Sy i så fall en söm 1,5 cm in på kudden.

Kuddar beskrivning

Vill man vara riktigt pysslig kan man med fördel pimpa sin nya kudde med potatistryck. Läs mer här:

Testa ett klassiskt potatistryck för att skapa personliga kuddar, snygga diskhanddukar eller pimpa dina gardiner, fantasin sätter inga gränser
Hot stuff logo

Cinema estote Den galopperande detektiven, Dum & dummare, The Mask, Liar Liar, The

Prutthumor är alltid kul, å det är något man verkar ha uppskattat långt

Är köttalternativen automatiskt bättre ur ett miljö- och hälsoperspektiv? Och varför ser man

Cinema estote   The Never-Ending Marathon of Mr Dharam Singh är en berättelse om