Instagraminspiration

Inspiration för ett stilfullare liv

Inspiration kan man få överallt; i magasin, på gatan, i mataffären, på nätet och så vidare. När det gäller kläder så är vi många som har fastnat i en lite tråkig stil helt i onödan. Estote har därför dammsugit Instagram på jakt efter stilfulla och unika fullvuxna. Vi vill visa att ålder inte har någonting med stil att göra, klä sig snyggt och personligt kan man göra oavsett om man är trettio eller hundra. Förhoppningsvis blir du inspirerad att våga ta ut svängarna lite mer och hitta din personliga look.

The urban hippie
The urban hippie

Svante Nybyggars (@theurbanhippieswe)

Sveriges förmodligen äldsta influencer. Svantes stil är både rolig och unik. Han gillar kläder i arbetarstil, så kallad work wear, av hög kvalitet. Med stickad mössa, rejäla kängor och arbetskläder i denim eller camo har han en stil som han delar med många yngre. Och han bär upp den med bravur!

Emilia de Poret
Emilia de Poret

Emilia de Poret (@emiliadeporet)

Modeskribent och välkänd tv-profil. Emilia driver även Säker stil tillsammans med Ebba von Sydow. Hon är alltid är klassiskt klädd fast med en twist. Man ser henne ofta i välskräddade basplagg men aldrig övermatchat, gärna i ett udda material eller med en accessoar som sticker ut. En stil som är lätt att inspireras av.

Well dressed dad

Nicholas Johannessen (@welldresseddad)

En medelålders norsk småbarnspappa med ett stort modeintresse. Nicholas stil ligger närmare den klassiska brittiska lantstilen med tweed, manchester och denim. Han klär sig i västar och klassiska brogues-skor, tidlösa plagg med lite vintagekänsla. Snyggt och alltid rätt.

Ing-Mari Lamy
Ing-Mari Lamy

Ingmari Lamy (@ingmarilamy)

Slog igenom som fotomodell på sextiotalet, har varit på omslagen till Vogue och Harper’s Bazaar. Ingmari arbetar fortfarande som internationell modell och är en av få som går emot ungdomsidealet. Hennes stil är både bohemisk och fashion på samma gång. Och visst är det befriande med naturligt grått hår!

Lalle Johnson
Lalle Johnson

Lalle Johnson (@lalljohn)

En av Sveriges främsta stylister med över 30 års erfarenhet i branschen. Idag driver han ett eget klädmärke vid sidan om styling- och konsultjobb för mode- och reklamkunder. Lalle är alltid extremt välklädd i skräddarsydda kostymer i exklusiva material och i klassiska snitt. Det är väldigt mycket sextiotalets James Bond över det hela.

Birgitte Nielsen
Birgitte Nielsen

Birgitte Nielsen (@realbrigittenielsen)

Dansk skådespelerska och modell som nog inte behöver någon närmare presentation. Birgitte är nybliven mamma vi 54-års ålder (!) och har fortfarande samma färgstarka stil som hon alltid haft. Ofta klädd i figursytt med djupa urringningar, men även i  klassiska snitt som vit skjorta och jeans. Birgitte är alltid lika snygg.

Hot stuff logo

Nyttigare läsk får man leta efter: Full av vitaminer och mineraler och dessutom

Pizzan må vara italiensk men något svenskare än pizzasallad får man leta efter.

Iris Apfel är en 96-årig modeikon med mer coolhet än de flesta unga,

Filmen "Bohemian Rhapsody" berättar om Queens historia och en kort dokumentär som handlar