extreme ironing

Extreme ironing – en välstruken extremsport

Nu kan du kombinera spänning och extremsport med tillfredsställelsen av en nystruken skjorta. Extreme Ironing är extremsporten där man tar med sig strykbrädan och strykjärnet till svårtillgängliga platser och sedan stryker där.

Udda aktiviteter är alltid spännande. Här berättar vi lite mer om en av de mest annorlunda vi har träffat på, Extreme Ironing. Extreme Ironing är både en lagsport och en individsport vars mål alltså är att stryka samtidigt som man sportar på extrema platser. Att stryka och klättra i berg är den vanligaste kombinationen, men inte den enda. Vad sägs om att göra det samtidigt som man hoppar fallskärm, dyker eller paddlar kanot?

Skapades i Storbritannien

Britten Phil Shaw anses vara sportens grundare (1997). Shaw såg en tidsbesparande lösning i att kombinera strykning med bergsklättring. 1999 anordnade han en internationell turné som en del av att marknadsföra Extreme Ironing. Turnén gick till USA, Sydafrika, Fiji, Nya Zeeland och Australien. På Nya Zeeland bildades dessutom ”Extreme Ironing International” när Shaw träffade en grupp tyska turister som kallade sig ”German Extreme Ironing Section”.

Extreme Ironing har med tiden utvecklats. Den mest extrema grenen är idag hoppa bungyjump och stryka, något som anses som den svåraste kombinationen.

Extreme Ironing i media

Mycket av medias fokus ligger dock på frågan om man verkligen kan kalla det sport eller inte. Extreme Ironing blev uppmärksammat av allmänheten då brittiska Channel 4 visade dokumentären ”Extreme Ironing: Pressing for Glory”. Här fick man följa det brittiska laget under Extreme Ironing VM i Tyskland.

Knasigt men lite spännande tycker vi på Estote, precis så som extremsport ska vara.

Hot stuff logo

Cinema estote Den galopperande detektiven, Dum & dummare, The Mask, Liar Liar, The

Iris Apfel är en 96-årig modeikon med mer coolhet än de flesta unga,

Yummi yummi! Granskott är rika på vitaminer, inte minst C-vitamin, och innehåller även

    Romantik är en flerfaldigt prisbelönt, tragikomisk film om att vi aldrig kan